Dva sály

Dva sály

Anotace: Tahle báseň odráží to, jak se právě teď cítím. Že jsem hostem smutného sálu, nakukuji do toho druhého a říkám si "Proč nejsem tam?" A když tam chci jít, zavřou mi dveře...

Znám dva sály
V jednom lidé se smějí
Tančí, pijí, písně pějí
Jen vybraná jídla jídají
Vše co jen chtějí, to mají
Ten sál se zlatem jenom třpytí
Stejně tak drahé lahodné pití
Šampusy v něžných ručkách dam
Co neopustily svůj rám
A všichni jsou šťastní v přepychu
Upíjí z radosti kalichu

Však druhý sál
Hrůza pohledět!
Tam sedí ti
Co je zradil svět
Co jen smutek myslí jim kráčí
A jejich myšlenky na sebe stáčí
Co srdce mají zlomená
Radosti na míle vzdálená
Za temnými okny déšť neustává
Všichni jsou tišší, žádná sláva
Židle jsou tvrdé a studené
Žal tomu, kdo se sem dostane

Ty dva sály jsou odděleny
Neprodyšnou stěnou
Autor Anymka, 15.06.2009
Přečteno 311x
Tipy 5
Poslední tipující: divoska_jaja, wejwa, Dedillope, Emira
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí