Ptáče

Ptáče

Anotace: ...

V kleci zavřené malinké ptáče,
narážíc do stěn tiše tam pláče,
svobodně vzlétnout touží,
v kleci se již dlouho souží,
bezmocně snažíc se naráží do mříží,
pokaždé znovu hrubě si ublíží,
jen jednu cestu ke svobodě nyní vidí,
s chladnou přesností poslední cestu řídí,
krev na křídlech pomalu zasychá,
ptáček už netrpí - ptáček už nedýchá.

Shrbená dívka tichounce pláče,
v kleci je vězněná jak malé ptáče,
touží vzlétnout do světa lásky a krásných snů,
však kruté ruce strhnou jí zpět do bídných dnů,
chtěla by někde své místo mít,
tam kde jí nebudou po duši bít,
bezbraná zrazená svou cestu hledá,
ale již ze dna zvednout se nedá,
na žilách přeťatých rudá krev zasychá,
dívka už netrpí - dívka už nedýchá.
Autor Melfëa, 02.11.2005
Přečteno 302x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Myslím, že to je zatím jedna z tvých nejlepších.

21.02.2006 11:21:00 | frangir

Krásné přirovnání. I já si myslím, že asi sou situace některých stvoření jen takto řešitelné. Vězněný tvor bez rodiny a přátel nemá proč by tady zůstával.

04.12.2005 18:11:00 | Hradečák

Našli cestu ke svobodě, zmar je dostal k vlasní škodě... Nebylo jiné východisko?

03.11.2005 15:13:00 | Krtica

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí