Capella..

Capella..

Anotace: .. v souhvězdí Vozky

Hvězdný prach dlaně rozrážejí
ani v trysku se nezahřejí
vnitra snad ruce žár pocítí
když k jedné z hvězd se stín můj řítí

Alfa Aurigae svítí zhůry
šťastnou volbou je noční můry
čtyřhvězda, jaké není páru
v souhvězdí Vozky, jenž svou káru

někde zas ztratil, ať ji hledá
koho ulapí, tomu běda
z hvězd Capella je nejblíž v cestě
skryju se v jejím žhavém těstě

aniž bych si své srdce ohřál
netopýřího štěstí dopřál
jsem jako led, nic nepomůže
z těla nezmizí husí kůže

z očí krystaly temně rudé
lidský vzhled zrak můj nenabude
tahleta hvězda rozumí mi
pálí.. až se mi ze rtů dymí
Autor Petbab, 26.06.2009
Přečteno 333x
Tipy 29
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Isquieasuus, Holis, Markéta Hl., Agniezka, Flamy, Sýkorka07, Elza511, padající do neznáma, V e r u n k a, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hvězdná báseň.

26.06.2009 21:40:00 | Psavec

Další kosmická trefa!

26.06.2009 20:47:00 | spare

Něžně humorné,
jsi dobrý, hvězdáři
v kosmu se ti náramně daří

26.06.2009 19:16:00 | Marfuša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí