Světlušky

Světlušky

Prospávám slunce čas,
však oči nechci zavřít,
promlouvá ke mně vnitřní hlas,
že takhle jsem nechtěl žít.

A ve snech podivných,
tam světlušky rozháním,
pohybem prudkým,
k zemi je srážím.

A jejich světlo zhasínám,
nejsem tam sám,
a hle, proti mě se obrací,
údery mi vrací.

Ne, nechte mě být!
Nekousejte mi kůži,
utíkat, pryč jít,
zahodit zvadlou růži?

Nebo ji zkusit zalít?
Ale nevím, kolik vody mám,
kéž ve vědru, nějakou najít,
kde, když sám tak usychám?
Autor zlomený a nanicovatý -__-, 27.06.2009
Přečteno 305x
Tipy 11
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Anne Leyyd, padající do neznáma, Bíša, kikis, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Souhlasím s komentem pod sebou. Věř, že každý má v sobě sílu s níž zvládne vše. Každý a vždy.

30.06.2009 21:27:00 | Anne Leyyd

máš ještě slzy?

27.06.2009 13:57:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí