Padající hvězda

Padající hvězda

Anotace: ...Krásná noc venku...

Neklidný plamínek hořící svíce,
to vánek si s ním hraje.
Nedemnou hvězd statisíce
a nepoznané taje.

Koruny stromů vítr čechrá,
nevynechá jeden list.
Nedemnou je hvězdná střecha,
v níž bych chtěla číst.

Potok tu něžně svou píseň hraje,
líbí se mi její tóny.
Plamínek svíce zhasínaje,
už ke spánku mám sklony.

Ale oči stále otevřené,
v nich jen pusté prázdno.
I na mě rychle zapomene,
ten, koho to blíž táhlo.

Padá hvězda! Přej si něco!
Nebo to padám já?
Každý jednou spadne na dno
a snad se z něj i vyhrabal.

Však padající hvězdu nezastavíš,
jen popálíš si ruce.
Jako Slunce nikdy neuhasíš,
tak s ním i moje srdce.
Autor Sýkorka07, 04.07.2009
Přečteno 337x
Tipy 12
Poslední tipující: strawbery, Holis, Xindy, Zasr. romantik, Doradan, Isquieasuus, Bíša, Gudula
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dal jsem ti ST, ale trochu vadí slovo "víst" na konci druhé sloky. Zasloužila by si (básnička), abys ho vyměnila za jiné.

18.07.2009 11:29:00 | Zasr. romantik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí