Sám v nemocnici

Sám v nemocnici

Anotace: Smtra a bída

Sedím tiše ve stínu lampy
na nemocniční podlaze
a z žil vytéka tekutina
nad ropu cennější

Rudé zrcadlo na bílích
dlaždicích odrážející smutek a stesk
v lidských srdcích
jenž těžkýma botama dupají po snech ostatních.

Břitva nad jazyk ostřejší
zabořená v mém zápěstí
se leskne jako rubín
v oku sochy ze zlata

Dech se vytrácí
srdce odtlouká svoji posledni melodii a pak jen smrt vezme do náručí
moji zuboženou duši
Autor MR, 24.07.2009
Přečteno 280x
Tipy 4
Poslední tipující: Mbonita, Markéta Hl., al-pacino
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí