Bezejmenná . . .

Bezejmenná . . .

Anotace: - Žalmy -

Sbírka: Žalmy

.

Odkládám stránky dnů
Jak Baudelaire zůstal jsem . . .
sám v sobě cizincem
životem zvolna se brouzdám
napodobuje oblaka
leč marně . . . dál a dál . . .
odkládám stránky dnů
(co nepopsaných listů)
Jako vyschlý pramen
v temnotě tiché bolesti
jako v ruinou zasypané studni
ač nezaslechneš sten . . .
pohřbívám svůj sen o štěstí

.
Autor Těšínský, 24.07.2009
Přečteno 333x
Tipy 10
Poslední tipující: NikitaNikaT., Lota, Mbonita, Květka Š., hanele m., labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Smutná báseň... v jistém slova smyslu je mi tak blízká...

25.07.2009 12:27:00 | NikitaNikaT.

*
Osviť nás, zchátralé a plané,
posilni nás a vyhosti
z mdlých srdcí úzkosti
Kéž zase nadšení v nás plane!
*

24.07.2009 23:28:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí