Svatební

Svatební

Anotace: když se vdává múza a člověk není jejím ženichem...

Stínem doprovázen můj stín,
co na cizí srdce tolikrát vkladl,
prohřešky pro cizí za jiná slova,
a písně písní uprostřed svateb.

Můj den se rozplynul v odvěký sen,
kdy v jasný měsíc tvůj prsten nandává,
poslední z posledních toliko zasnoubených,
a múza tak v patře nejvyšším.

Vždyť polibky vkládal jsem na místa nejtajnější,
a prsty dva mohly zvlhnout touhou tvou,
proto vše teď jen v pláč se obracím,
kdy v dotek změníš prince svých snů.

V bílých šatech s dušičkou černou oděna,
kráčíš vstříc svému osudu k osudů,
a já jen kalíšek či nádoba tomu podobná,
z koutů tvých růží na tebe plačící…
Autor Láďa, 30.07.2009
Přečteno 260x
Tipy 4
Poslední tipující: Bíša, Churry, ziriant
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Život je dokonalý zmatek.(Špit: nebo zmetek?) "o)

30.07.2009 18:31:00 | Churry

Těch největších múz nikdy nedosáhneme, jsou nedotknutelné jako bozi. Krásné, ale ne pro nás. Od toho jsou to múzy.

30.07.2009 18:13:00 | ziriant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí