Derniéra

Derniéra

Anotace: dva motivy propojené navzájem v poněkud tragicky laděné básni

Ve větru líbezný úsměv svítí
žlutí se ve vláscích kvítí
létem blyští se lokny
Studánky křišťálové dvě do Tebe
Utři slzu Okny

Pramínky z vodních vlásků
Lásku pohřbívaj ajajaj
Okny teče voda, proč a nač?
Nabýval, z křišťálu kal

Přes okraj po kraji rozpuštěné vlásky
z lásky korytem v objetí spolu
s Tvými dnes česanými
Jeho jména chiméra když života
Derniéra V ulicích zmoklých

Pramínky z vodních vlásků
Lásku pohřbívaj ajajaj
Přestala jiskřit, proč a nač?
Nabýval, z křišťálu kal
Autor blíž-enec, 12.10.2009
Přečteno 276x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí