Nebesa

Nebesa

Anotace: Tuhle anotaci si přečtěte,až si přečtete báseň.Kdyby někdo nepochopil, je to o holce, která se jde pomodlit ke svému milému, který zemřel, a nemůže se zbavit jeho očí.Deprese,deprese a deprese

Cestou prastarou já se dám
Kolem hrobů se marně prodírám.

Hledám Boha,lásku a mrtvoly
Nejsou tady
Vidím jen prastaré anděly
Co střeží místní hrady.

Já hledám mrtvé
Nejsou tady
Jen oči tvé
Střeží místní zahrady.

Jsou tu jen aleje akátů
A dvě lampy svítící
Večer je jako z plakátů
Kde duše zpívá temnou sonátu.

Stojím zde a vidím hrob bílý
Obváži mu rány, které se ještě nezajizvily
Anděl pohlédl mi do tváře
Ta chvíle...Jen já, on a černota svatozáře.

V tom zvony klekání odbily
Chci potkat mrtvé, kteří žili.

Však vidím zas a zas
Ty anděly dlící nad hrobem
Na nich žádná vada ani kaz
Jen ta povrchní schůzka s andělem.

Já pochopila sem, co chápat mám
Žádný mrtvý není sám
Místo mrtvoly tu anděl je
On hlída, střeží a miluje.

Však kde tedy jsou ti mrtví
Vždyť pohřbeni tu měli být
Teď oni na nebesích tkví
Tam budou umírat a žít.

Na hrob položím žluté kvítí
Tak, kam noční slunce svítí
Pomodlím se k mrtvému
K nebesům, k mému milému.
Autor Ioreth, 22.11.2005
Přečteno 386x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Znáš to???....a to ti připomná ještě něco jinýho?Docela by mě zajímalo co??

23.11.2005 18:54:00 | Ioreth

jj,taky mě to napadlo, že je to kytice v novym obalu...je vidět že mi ta škola aspon neco dala:)

22.11.2005 20:23:00 | Ioreth

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí