Strom

Strom

Anotace: kus dřeva?

Na místě stojí, ani se nehne,
kořeny minulosti ho svírají v zemi pevně,
hledá v lese sromů, a čeká dne,
kdy mezi nimi stát už nebude.

A uprostřed lesa svoje větve natahuje,
sebevíc se rozpíná, jiných stromů se netkne,
jak nemoc a hniloba ho prostupuje,
kde dřevorubec, jenž korunu mu setne?

Jeho kůra vysychá, jak nepříchází deště,
a pod neustálým větrem listů padání,
ač mohutným zdá se kmen být ještě,
často moře smůly uroní.

I jeho plody dávno všem zhořkly,
už nikdo je víc nechutná,
v letokruzích psané vzpomínky,
a historie šťastná i smutná.
Autor zlomený a nanicovatý -__-, 22.11.2009
Přečteno 350x
Tipy 9
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Netty de Touvenell, padající do neznáma, *whatsoever*, Lady Carmila- Políbená mlhou..
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zlatko, však přijde vichřice která stromy k sobě nakloní...

24.11.2009 14:08:00 | *whatsoever*

je to lepší než cokoliv, co jsem od tebe četla :) ST

22.11.2009 11:52:00 | Lady Carmila- Políbená mlhou..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí