Konec pohádek

Konec pohádek

Anotace: o těch co se nemůžou sami hájit. hajme je a zabraňme jejich odchodu! dokud je čas

Pod rouškou noci,
kráčejí městem
s vědomím moci
a přátelským gestem.

Snad nahání strach,
možná z nich jde hrůza
a neznámý pach
doprovází múza.

Jsou to jen bytosti,
co známe z pohádek,
zbaveni milosti
a věčných radovánek.

To My jsme je stvořili
a teď je vyháníme,
rytíře,co se dvořili
teď radši upálíme.

Ničíme jejich svět
pro blaho našeho
a v kráse mladých let
potomka našeho,
nebude pohádek,
co za nás bylo.

Teď kráčí se smutkem
a věčným zármutkem
setmělou ulicí
a slzou na líci.

Už ve chvíli,
kdy jsme je spatřili
tak jsme je zradili
a také prodali.

Zklamáni osudem
vrací se domů,
s větrným poryvem
a pláčem sta hromů.

Nebe se zablesklo
a hrom uhodil.
Nádvoří utichlo,
zvon naposled zazvonil.
Autor Inies, 28.11.2005
Přečteno 295x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ty jsi královna Fantazie?

05.05.2007 17:08:00 | jehlaspichlas

Je tu fakt super dílko. mám jedinou výhradu: prostě mi tam nesedí to slovo radovánek...

01.12.2005 14:30:00 | Manik

Nádherná...

29.11.2005 15:28:00 | Elenril

Je to mooocinky krásné dílko... Celkem mě vzalo... Jen: kdo jsou TI?

28.11.2005 22:31:00 | Nausika

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí