Ve světle podplacených svící

Ve světle podplacených svící

Anotace: ...

Sbírka: Nehlídán

Ve vykradené tmě
zase celá upatlaná
podplácelas knoty skomírajících svící
pro chvilku strpení

než nahým štětcům
vyplešatíš ideály
o barevnosti světa

a jen co
skrz láhev vína
vidělas pokoj v reálných barvách
vprostřed hrubé palety
cos našla za šperkovničkou


(ve které drobná baletka
stále čeká na potlesk
za dokonalou piruetu
a tys divákům sprostě zalhala
že skonala samotou
a vyhladověním)


rozmíchalas barvu
splývavých šatů čerstvých vdov
a sražené krve zastřelených holubic

Než ovíněné ručičky
nástěnných hodin
pozvaly půlnoc na šálek horké čokolády
nalízla si páteř špachtli
z ořechového dřeva
a impresionisticky
promnula vlasy
bříšky prstů
znásilněnými těkavostí
černé tempery

s myšlenkami na obnaženého Moneta
jenž svým jazykem zkoumá
tvé akvarelem žluklé slabiny

tiskneš tělo
k bezbarvé zdí
prosící o vykoupení
člověkem bez hříchu


vprostřed plátna

pokus o zachycení
antikrista



a zas jen

autoportrét
bez podpisu
Autor chroust17, 27.11.2009
Přečteno 335x
Tipy 24
Poslední tipující: Koskenkorva, Larey, Zefi, Psavec, Mbonita, harmony, zenge, labuť, CORONATION, WAYWARD, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Špica!

28.11.2009 01:01:00 | Zefi

...výborně ST

27.11.2009 09:50:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí