Ve váze umírajících sedmikrásek

Ve váze umírajících sedmikrásek

Anotace: ...

Sbírka: Nehlídán

Když nebe olizovalo
nasládlé koruny jilmů
a čerstvé ostříhaná pole
natáčela kočičí hřbety
rozlámaným paprskům
hybernujícího sluce

uklidněná aromaterapií
chudokrevných sedmikrásek
uvězněných v pseudováze
z rezavé konzervy
od rajského protlaku

stříhalas fotky
v černobílou mozaiku
rozkradených vzpomínek
na vilné rty
tmavovlasých mládenců
jenž na příkaz času
obnažili dásně
a roztřesenými prsty
ukazovali na cizí děti
jako na svá
neexistující vnoučata

a jakmile vítr
vyťukal morseovkou vzkaz o nahé noci
do okenních tabulí

nechalas zapadnout
světlo svého života
za obzor
vykotlaného rána

nechalas utopit
jiskru svého bytí
ve váze chudobek
jenž na tvojí počest
naposledy zdvihly
květy
k bohu
Autor chroust17, 28.11.2009
Přečteno 326x
Tipy 21
Poslední tipující: Koskenkorva, dream in emptiness, jaroslava anna, hašlerka, enigman, labuť, Zefi, Psavec, Dota Slunská, Lizzzie, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

skvělý text!

30.11.2009 20:41:00 | hašlerka

První a poslední strofa (ty mě vzaly úplně nejvíc) krásně lemují úžasné dílko.

28.11.2009 19:35:00 | Dota Slunská

nějak smutně poslední dobou...ale sakra krásně smutně...

28.11.2009 18:21:00 | Lizzzie

Posílám pusu za ucho, mohu? "o)

28.11.2009 17:59:00 | Churry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí