Báseň o sebevraždě

Báseň o sebevraždě

Anotace: Zcela bezradný člověk sedí na římse a dívá se dolů. Najít smysl jeho života se mu nedaří a ten se postupně stává stále více prázdný, až ho to zevnitř pohltí.

Letím jako holubička
k zemi blížíc blíž a blíž
a ty už radši zavři víčka
nechej pocit že jen sníš
už se stalo pravdou
někde mě tam najdou

viděno dole milion dílků
všechny sny již na zemi
končit se bude bez popílku
nebudou již další sezení
všechno musí zkončit
nebyl čas se loučit

proč se tady vlastně žije
na to jsem já nepřišel
ukončit to bez ceremonie
dál bych již nezašel
já jsem nebyl žádný kanec
nezažil jsem hříšný tanec

viděno dole milion dílků
všechny sny již na zemi
končit se bude bez popílku
nebudou již další sezení
všechno musí zkončit
nebyl čas se loučit

nezanechám stopu tady
všechno zdá se ztraceno
chci už zmizet navždy
jako stromy pokáceno
proč honit nemožné
to nechám na zámožné

viděno dole milion dílků
všechny sny již na zemi
končit se bude bez popílku
nebudou již další sezení
všechno musí zkončit
nebyl čas se loučit

jakoukoli něják osloviti
ten hormon to vyžadoval
zdálo se nemožné býti
těď mě ze světa dostal
chyba zdála se neexistující
se skandálem dopadající

viděno dole milion dílků
všechny sny již na zemi
končit se bude bez popílku
nebudou již další sezení
všechno musí zkončit
nebyl čas se loučit

nenávist je v nitru ke všem
proto nikomu nic nevyčítám
hledal jsem jen řešení ovšem
s výčitkamy druhých počítám
odpusťte mi to vy zbilí
buďte na sebe raději milí

viděno dole milion dílků
všechny sny již na zemi
končit se bude bez popílku
nebudou již další sezení
všechno musí zkončit
nebyl čas se loučit

čas je velmi milostivý
snažte se proto zapomenout
dá zahladit naše jizvy
jak mohl jen se tomu vyhnout
ne nepřemýšlejte nad tím
nelze vypátrat to zatím

viděno dole milion dílků
všechny sny již na zemi
končit se bude bez popílku
nebudou již další sezení
všechno musí zkončit
nebyl čas se loučit

ve všem vidět logika je
lež způsobující jen zmatek
pro sebe tento pohled nemaje
není vše příčina pak následek
do budoucna hleďte zbilí
časem tohle vše zmizí

viděno dole milion dílků
všechny sny již na zemi
končit se bude bez popílku
nebudou již další sezení
všechno musí zkončit
nebyl čas se loučit
Autor sohaj007, 19.12.2009
Přečteno 1174x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Víš co? Dnes o 10 let později mě zajímá tvůj názor na báseň, i na obsah. Jestli bys ji lépe zformuloval, vylepšil rýmy, a jak? ahoj, a.

31.12.2018 13:47:51 | analfagot

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí