Dnes

Dnes

Anotace: tak jsem to cítila

Jako starcova tvář,
když vzpomíná na staré časy,
jako když v noci strach máš,
že už nikdy nepohladíš její vlasy,
Ten pocit ovládá mě.

Co když slunce ráno nevyjde,
šťastná chvíle smíchu nepřijde?
Co bude, až ztratí zář tvoje oči,
až slzy naší zemi rozmočí?
Ten strach ovládá mě.

Snad existuje ten snový svět,
který básník vkládá do všech vět.
Snad zbytečná není víra,
v ní ukrývá se všechna síla.
Dnes beznaděj ovládá mě.

Dnes se těžko dýchá při západu slunce.
Autor Barbara Smílová, 02.12.2005
Přečteno 353x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí