Hladíme štěstí proti srsti

Hladíme štěstí proti srsti

Anotace: Není vždycky posvícení a když, tak jen pohřební, když člověk veselý není i jeho báseň tím zní...

Hladíme Štěstí proti srsti,
smůla je naším osudem,
hloubíme si rov v ztvrdlé prsti,
v němž skryjem se, až nebudem.

Urna popelem naplněná,
konzerva nesplněných snů,
touha v Nicotě rozpuštěná,
memento promarněných dnů.

Nepoznáš, co byl muž - co žena,
zbylo jen šepotavé nic,
naděje nikdy nesplněná,
zoufalý nářek hrobních svic...

Co naplat! Karmou zatíženi
jsme ze životů minulých,
snad v příštím se náš úděl změní,
poznáme opět šťastný smích.
Autor Kozoroh 1, 06.01.2010
Přečteno 418x
Tipy 12
Poslední tipující: poustevník Jirka, Bíša, Googlyho žena, nejsembásník, Mbonita, Michelll, WAYWARD
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jen pohlaď štěstí správným směrem,
oči mu touhou zasvítí,
určí ti cestu v světě šerém,
najde ti místo k přežití...

08.01.2010 17:17:00 | nejsembásník

...doufej,já dám raději hned teď ST

06.01.2010 19:26:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí