Smutný klaun

Smutný klaun

Anotace: Další smuténková, inspirovaná sérií písní podobného ražení na radiu Samson i vlastními neveselými myšlenkami. Kolik asi klaunů se tu skrývá mezi námi a jen nemnozí dokážou prohlédnout jejich masku...

Maringotka se v stínech topí
prodchnuta smutným nářkem klauna,
kdo nezná jej, ten nepochopí
tu tichou zádumčivost fauna.

Netuší, jaký žal se skrývá
pod jeho pestrou maskou šaška,
že v šapitó když pookřívá,
je to vše jenom pouhá fraška.

Bránice vaše k smíchu dráždí,
akrobat, kouzelník a mim,
tajně sny nesplněné vraždí,
skryt za svým hraným bláznovstvím.

Stan vaším smíchem otřásá se,
klaun veselím tím zdá se zpit,
umění svoje v plné kráse
umí v těch chvílích rozbalit.

Však když pak osaměle hledí
do stropu domku s kolečky,
smutek dní tiše myslí cedí
a sčítá snů svých ovečky...

Kdo nezná to, ten nepochopí,
já ano - sám jsem trochu klaun,
co ze sebe si žerty tropí
jsa smuten, sám a rozerván.

Když cos rád měl, jsi náhle ztratil,
chybí Ti Láska, důvod žít,
raději by ses nazpět vrátil,
v zárodek, co je v buňce skryt.

A spermii, která ji hledá,
bys sotva úspěch popřál as!
Ať jinam pluje nebo, běda,
koloběh smutný spustí zas!
Autor Kozoroh 1, 06.01.2010
Přečteno 538x
Tipy 12
Poslední tipující: poustevník Jirka, WAYWARD, Divoženka1, Bíša, nejsembásník, Mbonita, CORONATION
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc, moc pěkné! ST :-))

05.03.2010 17:53:00 | poustevník Jirka

...jsi dobrý Písmák ST

11.02.2010 21:46:00 | WAYWARD

Ty pocity znám ale je škoda neumět udělat čáru za minulostí a jit dál když vrátit se nedá tak sílu a víru radost ze života romantiku někdy davá pěně zabrat ale je krásný

21.01.2010 15:51:00 | Divoženka1

Ty pocity znám ale je škoda neumět udělat čáru za minulostí a jit dál když vrátit se nedá tak sílu a víru radost ze života romantiku někdy davá pěkně zabrat ale je krásný

21.01.2010 15:51:00 | Divoženka1

Vraždíš si sny,
zabíjíš Lásku,
počítáš dny,
kdy sejmeš masku.

Pod ní jsou oči zářící,
srdce je lačné milovat,
zas Klaun s barevnou čepicí
má náladu si chvilku hrát.

Smutek se schoval
až na dno duše,
maska je obal,
smích Ti líp slušel.

08.01.2010 17:26:00 | nejsembásník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí