Baskická horečka

Baskická horečka

Anotace: http://images2.wikia.nocookie.net/wikiality/images/d/d4/Guernica.jpg

Slyším kopyta koní
ve sněhových závojích
kam jen běžíte?

chtěl bych se
k vám přidat
lidské tváře
přestávají se mi líbit

jak poznávám jejich tvary
vidím vypočítavé výrazy
umění a svoboda
přestávají se jim líbit
chtějí nás všechny
uzavřít do vězení
pod křížem
stát se otrokem

je mi špatně
ze zjištění
když vidím černé muže
v kožených kabátech
které trhají srdce papírové
krásné holčice
na malé bezvýznamné papírky

přeji si aspoň na okamžik
probudit se ze vzpomínek
těch dějin, které se kolem nás točí

než má hlava spočine
ve Vašem klíně
usnu v klidu a míru
když kolem mě celý svět válčí
s naprosto nesmyslnými důvody

má baskická princezno
s černými očima
perlami ze zrcadel
povídejte mi o Vašich koních
zvířat krásných
které ve stájích máte ustájené…

milenko z pláten obrazů
na které letadla shazují bomby
má Guernico

chtěl bych usnout s holubicí
zvěstovatelkou míru.
Autor Vlk v rouše, 12.01.2010
Přečteno 294x
Tipy 24
Poslední tipující: Holis, Sýkorka07, zelená víla, hašlerka, labuť, Dota Slunská, Psavec, Kapka, enigman, mademoiselle secret, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí