koěka neni falešná

koěka neni falešná

Anotace: hodne se mluvi o vernosti psi ale existuje i ta kocici

V tichém domě spícím,
jen větrem profukujícím.
Našlapuje kočka černá,
svému mrtvému pánu věrná.

Očka ji do tmy svítí,
ve váze na stolku vrhá stín zvadle kvití.

Už pár staletí žije tu samotinká,
kočka hebká, malinká.
U těla pána svého,
již dlouho mrtvého,
neschopna pochopit,
že on už se nikdy nemůže vrátit.

Jak ráda by vyměnila nesmrtelnost svou,
jen za krátkou chvíli s osobou milou.
Na hrudi jeho každé ráno usíná,
jejich svět se v tu chvíli prolíná.

Tak je to noc co noc,
napořád a na večnost
Autor dark evelyn, 22.01.2010
Přečteno 328x
Tipy 1
Poslední tipující: Neuroxerus
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí