snová víla

snová víla

Anotace: krásné snění i noční můry

„SNOVÁ VÍLA“
Měsíc si vydobyl svou vládu nad sluncem
A tiše se prochází ve hvězdné zahradě
Loudá se nedbale jak rytíř bezhlavý
Kdesi na hradě..



Je noc - čas spánku a snění,
Všechny starosti teď přijdou v zapomnění..

Hlavu svou do měkkých polštářů
Ukládáš a pokud máš s kým
Tak si ještě chvíli vykládáš.

Je noc - čas spánku a snění..

Vysoko na černém nebi jasný měsíc září
A všechny lidské duše pošetile stráží.
Města jsou prázdna a tichá
Jako by byla bez hříchu, jen kdesi
Na lavečce spí stařec v odrbaném kožichu.

Je noc - čas spánku a snění…

Kdo je ta osoba co kráčí noc co noc
Kolem našich hlav???
Kdo dává ji právo nás soudit a ve snech
Nás nechává začarovanou zahradou bloudit..

Ty nesuď mne, neznáš mne a nevíš o mne nic,
Nechci být výsměchem tvých nočních pekelnic!

Je noc - čas spánku a snění

Obcházíš ložnice a tiše se vkrádáš
Do našich hlav nám začarované příběhy vkládáš
Až ráno probudí mne slunce svitu jas
Já zapomenu na svou noční můru
Na to jak straší mne Tvůj hnusný ďas.
Končí Tvá nadvláda, mé smutné snění
Ty nejsi nic, jen myšlenka
V zapomnění….
Autor kokyno, 23.01.2010
Přečteno 343x
Tipy 27
Poslední tipující: tato22, Jiří I.Zahradník, terinečka, Matty09, Taker-666, Květka Š., Juraj Hrom, jedam, Holis, zelená víla, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásné snění i noční můry zahaní...tahle se mi líbit

01.02.2010 19:16:00 | Jiří I.Zahradník

K zamyšlení, opravdu. Cosi a kohosi mo to lehce připomnělo. Na dílko se dá nahlížet nejméně dvěma úhly a tak... zdržuji se slov. Jen lehounce dodám... že nikdo nikdá o nikom nic neví a neměl by tudíž druhý právo soudit. Ale někteří to dělají z mnoha důvodů... ať už ze závisti, s daní na klepy, či z nudy, abo z jistého donucení, kdy jej tlačí daná osoba sama... není na popovídání z očí do očí. Ale to už su někde jinde...

23.01.2010 14:43:00 | NikitaNikaT.

jen ve snech jsme volní, jako ptáci...

23.01.2010 13:11:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí