Sama

Sama

Anotace: v novoluní zhasnuté lampičky

Sbírka: Nehlídán

Pod péřovou dekou schovaná

utichnul akusticky mrtvý pokoj

do tmy zmizelo trochu ničeho
a trochu absurdity stolu s dvěma židlemi

za měkkou zdí
nechalas vzdychat hrnkové kapradí
které fata-morganou deště
zezelenalo nahosemennou promiskuitou

hrdě obrazilo
novými pupeny

za zmačkanou zdí
bezstarostnost skalár a pavích oček
vyměnil němý křik
poslední plavající vdovy

uprostřed masového hrobu
na podstavci z ořechového dřeva


za měkkou zdí
nechalas čajovou lžičku
zadušenou lógrem
napospas žravosti

bujícího ekosystému
týden nedopité kávy

za zmačkanou zdí
flegmatičnost sekáčů a pokoutníků
donutila vyhladovělé mušky
k padnutí na kolena

k prosbám
o zakousnutí

Pod péřovou dekou schovaná

stavíš vzdušné zámky
s falešnými padacími mosty

ačkoliv venku někdo vykopal druhé Slunce
a prohlásil se za spasitele
Autor chroust17, 04.02.2010
Přečteno 440x
Tipy 30
Poslední tipující: Koskenkorva, HarryHH, hašlerka, ilona, padající do neznáma, Mbonita, Psavec, toužím.jít.dál, dream in emptiness, zenge, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

st!

21.02.2010 14:10:00 | hašlerka

...silné, myšlenkové, dobré...

04.02.2010 17:56:00 | toužím.jít.dál

Jsi zrcadlem mé duše, vážně. Poklona! "o)

04.02.2010 16:33:00 | Churry

Ano...
ST

04.02.2010 13:26:00 | Impresse

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí