Snílek

Snílek

Anotace: Je to vlastně text k jednoduché melodii, kterou jsem si vymyslela.

Pod stromem zeleným,
sedával s radostí,
poslouchal listů šum,
nesčítal příštích dní.

S větrem si povídal,
svět byl mu přítelem,
přitom však zapomněl,
my snílky neberem.

U lesa velkého,
stál na vrcholku hrad,
závist tam sídlila,
chtěla se pomstít snad.

Hradní pán přikázal,
ten strom ať porazí,
jeho ať zabijí,
tím se nic nezkazí.

Kdo štěstí sám nemá,
jiným ho závidí,
když ho však nehledá,
tak ať se nediví.

Tam u stromu on stál,
příroda šeptala,
on však už věděl sám,
přijíždí poprava.

Pod stromem zeleným,
díval se do dáli,
rytíři železní,
mečem ho prokláli.
Autor Herey, 08.12.2005
Přečteno 378x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ahoj, moc hezký... A nějak se s tím ztotožňuju. A díky za povzbudivej komentář.Nejsem fylozof, ani češtinář. Jsem elektromechanik, kterej si občas asi moc bere vše kolem a tím co píšu, odtud utíkám...

14.01.2007 01:24:00 | snook84

opravdu nápadité, já nemám slov :)))

07.06.2006 15:26:00 | Anselme

Asi jsem stejně naladěný.
V jednoduchosti je síla=)

08.12.2005 20:27:00 | BBZSS

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí