labuť a vrba

labuť a vrba

Anotace: *********** ************ ***********

„Labuť a vrba“
smutná vrba nad rybníkem skloněná,
pláče pro krásu co je raněná.
Zelené lístky větrem hladinu čeří,
Po vlnách nese se labutí peří.
*
Dva krásní ptáci s barvou čistého
Sněhu,tančily vrbě labutí něhu.
Na noční hladině,při svitu měsíce,
Spatřila vrba polibků tisíce.
*
Krutá je závist a krutější je svět,
Po vodě plave pohřební květ.
Pláče tedˇ vrba pro labutí milence,
Nemohla zachránit ty ptačí spiklence.
*
Smutná je vrba,však smutnější
Je družka labutí,
Zůstala sama, kolem jen krvavé perutí.
Vrba jak tichý svědek nad hladinou
Skloněná,pro labuť truchlí co zůstala
Sama a na věky raněná.
*
Smutný to příběh se po větru nese,
vrba tu ptačí tíseň neunese.
Už navždy zůstane smutnou a skloněnou
Pro labuť pláče,pro její duši raněnou..
*
Autor kokyno, 10.02.2010
Přečteno 289x
Tipy 11
Poslední tipující: tato22, NikitaNikaT., Psavec, hašlerka, WhiteSkull, Květka Š., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jak labuť,ztratí svého milého
tak i ta vrba slzy roní...
Pěkná,St...

10.02.2010 13:52:00 | Květka Š.

To je krásné,kdo má vrbu,lépe se mu žije:-).Něco o tom vím.

10.02.2010 12:31:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí