Mrtvá nevěsta

Mrtvá nevěsta

Anotace: ...

Kostelní zvony, potichu bijí
mlha se snáší na nádvoří města
blíží se půlnoc a vlci vyjí
a nocí jde mrtvá nevěsta

V ruce má růže a v očích slzy
hledajíc svého milého
co když se nevrátí brzy
co když potkalo ho něco zlého

Hodiny ve věži půlnoc odbyli
nevěsta v pláči skomírá
co když ho ve válce zabili
co když tam bolestně umírá

Nevěstu opouští v naději víra
na milého stálé vzpomíná
a v jejím srdci veliká díra
co starosti války proklíná

Domů se záhy vojáček žene
kulka mu tělo proryla
spolu s něvestou čeká je nebe
a další den pomalu začíná
Autor Estan, 05.03.2010
Přečteno 309x
Tipy 6
Poslední tipující: Houda, Richard Ježek, ilona, Gudula, zlomený a nanicovatý -__-
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to je fakt smutný..

08.03.2010 02:22:00 | Houda

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí