Bolestivá

Bolestivá

Anotace: Pocity hozené na papír...

Rozbité zrcadlo visící na zdi
a pohled odvrácený kamsi do dálky.
Ve střepech zmítající se tělo
a poslední nevinné sny,
ukryté do černé obálky.
Černé jako noc,
v níž odlesky hvězd odhalí unavenou tvář,
zjizvenou bolestí
strhanou starostí.
Bez prostých lidských radostí.
Odhalí osamělou duši
Prázdnou a bezradnou.
Uvězněnou za mřížemi z kostí,
kletbou proradnou.
Pár slov roztrhá naděje,
rozlije do žil hořkost a chlad.
Nastává vojna, ne mír,
nastává zápor, ne klad.
A přesvědčit pak sama sebe o právu žít,
je těžší, než si kdokoli byť s fantazií, umí představit.
Bolest je jako jed,
který pomalu proniká trávicí trubicí.
Rozlévá do krve smrt život hubicí,
je studenější než led.
Zahřát promrzlého člověka,
lapeného do sítí.
Myšlenky mu zachytí
trápení odvěká.
Autor Prinzeschen, 08.03.2010
Přečteno 276x
Tipy 1
Poslední tipující: CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí