Prohnilý svět lidský

Prohnilý svět lidský

Anotace: Možná se ta básnička zdá tragická, smutná, s duší autora, ale vězte, že je jen výtvorem nudy v Občanské výchově =D

Sbírka: Žalostná snění

Celý svět užírá se tmou,
obklopujeme se aurou zlou,
arogance, lež, lhostejnost,
do pekel stavíme si most.

Slunce zastvitlo skrz mraky,
vzrostla víra v zázraky,
zkorumpovanost však ničí vše,
na světě je tak zase zle.

Ač naděje umírá poslední,
jednoho dne přece jen zmizí,
zmizela naděje v lepší svět,
ze srdce kámen, z duše led.

Lásku již jen blázni znají,
na lepší časy lidé jen vzpomínají,
k moci dostane se každý hned,
ach,jak prohnilý je ten svět.

Tam, kde srdce bojovníka,
mění se v zaječí tryskem,
tam odkud se neutíká,
v tom prohnilém světě lidském.

Autor Elie, 19.03.2010
Přečteno 315x
Tipy 5
Poslední tipující: ilona, Houda, Skalsky Pavel, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já mám kam utíkat-do modra:-).

19.03.2010 14:47:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí