Černý svět

Černý svět

Anotace: ..jakou barvu měly asi?

Pofidérní černá barva sžírá ve mně jarní krásy
Sžírá trávu, slunce, nebe, černá žere mě i tebe
Pohlcuje pokušení, pomalu ti barví vlasy
Obarvuje květy v černou, oči mají barvu stejnou.

Nesníš, nespíš v černém světě
Brázdíš vlny Tichých moří, plamen černou barvou hoří
A stud z lásky fackuje tě
Plamen tiše dohořívá, koním vlaje černá hříva.

Zahaleni do temnoty žádají o odpuštění
Všude kolem černé krásy, černé oči, černé vlasy
Věčné nářky, déšť a bída- černá barva věci mění
A světem proudí nářky světel. Černá vrána, černý jetel.

Všude kolem černé krásy, jakou barvu měly asi?
Autor Lina, 21.03.2010
Přečteno 441x
Tipy 4
Poslední tipující: MarťaB, Čoki, Květka Š., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tuhle básničku mi ocenili v Praze. Byla jsem jedn az deseti nejlepších. :)
(Já se prostě pochubit musela) :D xD

05.05.2010 10:43:00 | Lina

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí