Strom

Strom

Anotace: Tato básnička vznikla po jedné tragické události... To co jsem tenkrát cítil nejde vyjádřit nijak, pokusil jsem se to ze sebe dostat alespoň takto, sami můžete posoudit, jak úspěšně.

Proč šel jsem hlavou proti zdi?

Proč jen říkal, kámo nebrzdi.

Říkal, vždyť ty to zvládneš,

ty za to auto jistě zahneš.



Jen strom se v dáli temně tyčil,

ten kus dřeva nám život zničil.



Já jsem ti říkal, jeď, šlápni na to,

teď ovšem pykám za to.

Příteli, viděl jsem tě umírat,

černé dveře za tebou zavírat.



Ještě naposled jsi mi říkal

a já tě slyšel, žalem vzlykal.

Ty to zvládneš, neumírej,

jenom oči nezavírej.



Pak vydechl jsi naposled,

ztratil teplo, chladl, byl jak led.

Příteli můj jediný,

vždyť ty jsi byl bez viny.



To já tě hecoval

a hloupě se nadouval.

To já jsem za vše vinen,

tobě ani vlas neměl být zkřiven.



Ten strom, co nám v cestě stál,

v té chvíli přišel mi mnohem dál.

Jak jen říct vše tvé matce,

že vše mělo jít tak hladce.



Že je mi to strašně líto,

doufám jen, že ona ví to.

Jak říct že jsem zemřel spolu s tebou.

Chvíle samoty a stesku mě teď zebou.



Nevydržím tenhle tlak,

stahuje se černý mrak.

Za volant si teď sednu,

rozjedu se a už se nehnu.



Ozve se jen velká rána,

bude hřmět jak v bouřce hrom.

Mi též otevře se věčná brána,

rozstřelím se o ten strom.
Autor Gogsa, 24.03.2010
Přečteno 260x
Tipy 6
Poslední tipující: ilona, zelená víla, CULIKATÁ, Kett
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

silný příběh... napadlo mě, jen se smířit s tou skutečností, i když někdo hecuje, nemusí ten druhý poslechnout, vina není jen u tebe.. a žít, on tak žije uvnitř tebe, ve tvých vzpomínkách..

24.03.2010 20:38:00 | zelená víla

Při čtení mě ovanul studený chlad.Žít se musí.Člověk si sám život nedal,tudíš nemá ani právo si ho vzít!!Jelikož by učinil mnohem,mnohem víc lidí nešťastnými,kteří ho mají rádi.Určitě čas přinese určitou úlevu,lásku,nové životy dětí a lepší budoucnost,než je současnost.

24.03.2010 19:35:00 | CULIKATÁ

Je to moc smutný :-(
Ale snad čas zahojí..i když..kdo ví..

24.03.2010 18:49:00 | Kett

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí