Bytostný paviník.

Bytostný paviník.

Anotace: Slyšně pominul den.

Půvaby vzduchem rozlité,
probuzení do chladného rána
roznítí vše v něm skryté –
potají rozmotává krev,
jež mu slepě proudí v žilách.

Rozumem oslepen snad,
nutkavě pokouší svůj stín,
okovy, ve výšce hlad,
vlídným posunkem odehnal ji –
a skleněné sošky rozevlátých hranic.

Oblety usoužen paletník
v rozličných barvách padá
v momentu radosti zrada –
bytostný paviník.
Autor l'âme, 26.03.2010
Přečteno 289x
Tipy 5
Poslední tipující: JohnyD., CULIKATÁ, ewon
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí