Bezejmenný

Bezejmenný

Anotace: Aneb když se nudím ve škole...

Vídávám ho ve svých snech,
v dlouhých nocích, prázdných dnech,
když sním a přitom přemýšlím,
bez myšlenek tiše bdím
a slepě zírám skrze tmu.

Vždy tam je a naříká,
vždy bezhlesně a němě lká.
Neviděn a neslyšen,
teskný žal se zračí v něm
a všechna tíže, břímě světa.

Já ho zřím a on to ví,
věčný, stálý, neměnný.
Já znám jeho strach a žal,
bolest, kterou nepoznal
dřív, než srdce vešlo v stín.

Je tu teď, i dřív tu byl,
než svět svou tvář pozměnil.
A navždy tu již bude stát,
bez slz jenom tiše lkát,
než svět shoří v stínu tmy.
Autor Avari, 05.04.2010
Přečteno 284x
Tipy 3
Poslední tipující: Maro Deives, Boudicca
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ách..krásná;)

05.04.2010 15:27:00 | Boudicca

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí