Čtyři

Čtyři

Anotace: Pro mě nejsmutnější na světě...

Slétlo na mě z nebe zvláštní lehké chmýří,
připomnělo doby, kdy jsme ještě byli čtyři.
Tak si říkám, dědo, žes to byl ty, kdo z nebe
neváhal a poslal na zem kousek sebe.
Dívám se teď na oblohu,
oči zvedám, kam až mohu.
Doufám, že tě uvidím – aspoň na chvíli.
i když nejsem z těch, co by někdy věřili
na zázraky po smrti a na druhý břeh.
Vím, co bude, až tělo pokryje nám mech
a stáří nechá naši duši zvadnout.
Vroucí srdce začne chladnout.
Bude smutno velice…
Týdny, ne-li měsíce…
Zůstane jen vzpomínka
na mamku a tatínka.
Nebo na tebe – šedovlasého pána,
který opustil nás z rána.
Když otevřela se brána
do věčného oddychu.
Šeptám nebi potichu,
že to lehké chmýří
snad se smrtí mě smíří.
A jednou snad – zas budem čtyři.
Autor Prinzeschen, 10.04.2010
Přečteno 247x
Tipy 6
Poslední tipující: padající do neznáma, Houda, ziriant, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

smutná...dávám ST za otevřenost duše..

10.04.2010 23:10:00 | Houda

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí