Psychotropní látka

Psychotropní látka

Anotace: Proudí jí v žilách.

Látka,
ovlivňující psychiku,
dodává tělu pocit euforie,
mísí se s chvilkou zázraku.

Souzvučná a odlišná.
Důležitá, bez významu.
Klidná a ze spánku rušivá.
Tak proměnlivá.
Kousky srdce jí užírá.

Sáhne po ní nakonec,
i ze svých posledních sil.
Miluje tu agresi.
Jako drogu vpravenou do žil.

Ve vězení ze špetky rozumu,
šíleností a blahem křičí.
Pomatená a ztracená bije do zdí.
Tak jako tisíckrát předtím jí nakonec zničí.

Mlčenlivě svírá své srdce,
šeptá do tmy jméno.
Látka, jež jí proudí v žilách...
A kolem ní jen pusto.

S látkou, co koluje v žilách
zdá se být
bledá tvář v okamžiku štěstí.
Mizí jako slunce za soumraku,
ptá se, kdo její smrt pomstí.

Nikdo se neozývá
a štěstí z života mizí.
Dech její doznívá a v slzách se zdá cizí.
Autor Philosophic Theory, 11.04.2010
Přečteno 398x
Tipy 8
Poslední tipující: J.U. Ray, Zorenka Ježková, Fungal, ilona, Cassée Moteur
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kouzelná věc o ne příliš kouzelné situaci.

14.05.2010 23:46:00 | J.U. Ray

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí