Můj svět

Můj svět

Anotace: ...a váš svět http://www.youtube.com/watch?v=aFZ7bBaYpcw

Sbírka: Třesky plesky

Tady,
kde nebesa pláčou den co den
a s ránem skončí každý sen
kde záblesky naděje
hasnou
jak z nebe padající hvězdy
kde štěstí jako dítě
hraje si na schovávanou
kde slunce stydlivé
jak šnek stáhlo se do ulity

Tady,
na rohu před hospodou
v severním větru
slepý žebrák
pořád dokola
z houslí loudí
tóny balady
pro svou první milovanou

Tady
začíná a končí můj svět
ve zdejších ulicích
lidskou duši nespatřím
a vůbec se nedivím
komu by chtělo se
opouštět zemský ráj
tak se tu flákám
a nikdo nepozná na mé tváři
kapky deště od slz
jen já
a houslový virtuoz.

...

Vím,
že existuje další svět
kde panuje víra
v nesmrtelnou naději
a každé ráno vycházející slunce
kde nikdo nebojí se úsměvu
a nad rozlitým mlékem
nikdo nezoufá
vídám denně tento svět
váš svět
už je to dlouho
co se mi tak vzdálil
ač nikdo si nevšiml
nepřítomnosti mé
jak rád bych já vrátil se!
avšak spojení
nemůžu navázat

A přítele houslistu neopustím.
Autor Matty09, 13.04.2010
Přečteno 522x
Tipy 18
Poslední tipující: Mareritt, Markéta G., Zefi, Nút, susana načeva, stmivani.na.lepsi.casy, Giginka, Sidonie89, Niky88, labuť, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je zvláštní číst svoje pocity, které neumím přetvořit slova, v básních úplně cizích lidí. To se pak necítím tak sama...

22.05.2010 23:54:00 | Mareritt

moc dobré dílko :)

23.04.2010 13:40:00 | Markéta G.

Vem ho sebou Matty a spojení navaž přes vlásečnice duší a srdcí tohoto světa... ony totiž opravdu jsou...

20.04.2010 13:37:00 | Nút

jo, je to sakra hodne dobry!

17.04.2010 11:55:00 | stmivani.na.lepsi.casy

pěknéé :o)

13.04.2010 23:51:00 | Giginka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí