Padlý dub

Padlý dub

Anotace: I přes svoji velikost je bezbranný.

Sbírka: Peří

Kopec na hladinu nebe pnoucí,
vrch ozboden, to kaple svatá,
opuštěná a chladem planoucí,
staletými duby kol ní objímaná.

To hvězda v noci dokresluje,
společně s mléčným měsícem,
krásu místa, co denně navštěvuje,
dívka s karmínovým střevícem.

Větrem listí rozehnáno,
vzduchem plavouc k uschnutí,
nebe bleskem rozerváno,
v bouři rozhněvanou vyústí.

Strážcem dívky v bouři strom,
mohutný dub, dubů pán,
z výše nebes ozve se hrom,
život dívky odebrán.
Autor Martin_Zek, 20.04.2010
Přečteno 459x
Tipy 10
Poslední tipující: 4LJFilip, Květka Š., Psavec, Ondřej, modrá..., labuť, nejsembásník, CULIKATÁ, WhiteSkull
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hmmm-pěkně stvořené dílko:-)

21.04.2010 04:50:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí