V rukou bídu

V rukou bídu

Anotace: ...

Sbírka: Nehlídán

v rukou bídu
a souhvězdí jaterních skvrn
na modlitební knížce
od tuláka z náměstí

v očích stesk
a žlutá obloha pro zakalené večerky
co blížily se k vyhasnutí

jen mlčela
chytajíce do dlaní
křehká křídla
motýlů z varhanních melodií
jež nikdo neviděl
jen ona
a bludné duše z předkostelí
se zanícenými nehty
od škrabotu
na nebeské dveře

ve vlasech odpustky
a včerejší déšť
zešednutých nadějí

v nohou tíhu
a rozmočené stopy
matky nedonošených dětí

jen usnula
před zpovědí
za zvuku padající
modlitební knížky
a sevřeného hrdla
faráře
když zpod nehtů
skápla první
krůpěj krve
na ledovou zem
Autor chroust17, 07.05.2010
Přečteno 380x
Tipy 19
Poslední tipující: Koskenkorva, HarryHH, dream in emptiness, Divoženka1, Zorenka Ježková, enigman, Patrik Mališ, TetaKazi, zenge, Dota Slunská, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

*

varhany
plaší vlaštovky not
na drátech notové osnovy
za mřížemi křížků

Odpustky
za včerejší
hříchy
sepnutých rukou

do věčnosti
dnešního
pohřebního rána

Da Capo Al Fine

*

.

07.07.2010 11:45:00 | HarryHH

třená...

08.05.2010 19:36:00 | enigman

Moc pěkné-velice působivé!!!Super,fakt:o)

08.05.2010 16:18:00 | Patrik Mališ

st...

08.05.2010 15:25:00 | TetaKazi

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí