Formy bolesti

Formy bolesti

Anotace: Přemýšlela jsem nad bolestmi světa - a jak vidíte, nestačí jen věta...

Je tolik cest jak ranit,
na Zemi je tolik forem bolesti.
Byť se jich chci stranit,
byť chci užívat si radosti.
Není to tak snadné
a tělo bezvládné
do postele padá noc co noc,
když je bolesti už moc.
Když jedna forma druhou střídá,
když naději zasáhla bída
a jen úplněk mé slzy noční hlídá.
A tehdy
jen hvězdy
ví,
co se nikdo nedozví.
Že bolesti je všude kolem moc.
A že já zrovna volám o pomoc.
Protože tíha pod zem mě tlačí.
Dech mi na to sotva stačí.
A všechny jizvy otvírají se zas,
i když už prachem pokryl je čas,
i když už utěšil mě neznámý hlas.
Proč bolesti minulé prožívám zas?

Je tolik cest jak ničit,
všechno se dá zničit…
Na Zemi je tolik forem ublížení…
Pomluvení.
Zabíjení.
Znásilnění.
Podražení.
Podvádění.
Obelhání.
Nemoc.
Smrt.
Lakota.
Prázdnota.
Temnota.
Lhostejnost.
Krutost.
Nadutost.
Řez.
Vpich.
Lež a lži a lhaní.
Vládci a poddaní.
Spící a bdící,
mrtví a snící…
Jako jsem já…
Autor Prinzeschen, 12.05.2010
Přečteno 244x
Tipy 6
Poslední tipující: Charibeja, Pevya, CULIKATÁ, rezina
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Dokud cítíme bolest, víme že žijeme
(Jen někdy žijeme až moc)

12.05.2010 18:36:00 | rezina

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí