Trosky

Trosky

Anotace: viděla jsem..

Liduprázdnou ulicí šla jsem dnes,
možná ani jméno neměla,
jen křídový popel k nohám se mi snes
a já si ho rozmazala do hlubin těla.

Prázdná a tichá, až z toho mrazilo,
dvakrát do roka apoštolé ní proletěli,
upouštěli peří se slovy měj se vílo,
s polibkem vánku do neznáma odletěli.

Na tisíc kousků vše se drolilo,
i slzy, srdce a duše viseli v bezmezné tíži,
šedavé listoví dálí vylo,
jejich tóny k neznámu se blíží,
komu to všechno patřilo?

Snad těm troskám se svěšenými hlavami,
neměli sílu je zvednout a podívat se,
nechtěli nic vidět, jak dočista samy,
samy ze sebou uvnitř zápase.

Prošla jsem kolem nich, byly zamčený,
zalomený zámky, ztracen klíč druhý,
všechny v slaném suchu utopený,
jak jen utéct od bílé pláně trosek
a vidět kouzelné duhy,

když já jednou z nich…
Autor Jiná, 31.05.2010
Přečteno 331x
Tipy 13
Poslední tipující: mida, Kubino 2, JohnyD., CORONATION, harmony, CULIKATÁ, labuť, Čoki
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásná a ještě k tomu k zamyšlení..moc líbí

31.05.2010 15:44:00 | Čoki

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí