Ruská ruleta

Ruská ruleta

Anotace: To zas někdo přemýšlel jednou o "nesmrtelnosti chrousta"

Ruská ruleta, do níž vše vsadíš,
honosně se nazývá svobodný život,
během kterého nejedou zradíš
a potom se cítíš jako největší idiot.

První rána - čekání na poslední smilování.
Nádech, výdech. Ještě stále žiješ.
Jak sladké… Jako zakázané milování.
Ze sklenky vína mohutně upiješ.

Druhá rána, přimhouřené oči… Konec?
Pohlednou protivníkovi do očí se bojíš.
Bolest nepřichází, nebije pohřební zvonec.
Je ti mizerně, když tu jako vítěz stojíš.

Třetí rána. Snad teď již se dočkáš odpočinku?
Pootevřená ústa, avšak krev se neřine ven,
další pohled na líbeznou nevěstinku.
Kruci, skončí někdy tenhle pitomý sen?

Čtvrtá… Div na kolenou neprosíš. Pláčeš.
Ano, ano, už nic necítíš, nevidíš, neslyšíš…
Ten okamžik nadešel, již nikam neodskáčeš
a nakonec se přeci jen od ostatních odlišíš.

Ač jsi prohrál, jsi vítěz!
Autor Wyrda, 31.05.2010
Přečteno 283x
Tipy 5
Poslední tipující: Mareritt, Čoki, CULIKATÁ, Kubino 2
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí