Až se vítr opře stromům do korun

Až se vítr opře stromům do korun

Anotace: ...

Až se vítr stromům opře do korun
splyneš v souzvuku pěti starých strun
chtěla bych lístkem být
v těch starých strunách znít

a jako slavík nad polem
létat a švitořit koukolem

Zrozená v říši duší z oblaků
šizená dary z něhy bodláků
v neštěstí odfouknutých lístků
nechci být propadlištěm zvyků

a jako stíny v šlépějích titánů
napít se z číše zásluh pohanů

Kde jsou mé sestry a bratři ptačích těl,
i poslední z nich k dálkám odletěl
za jeho křídly slunce se blýská
zfouknutý lístek si po nich stýská

A až se vítr stromům vrátí do ´korun
stanu se souzvukem něčích cizích strun...
Autor Káňátko, 20.06.2010
Přečteno 259x
Tipy 2
Poslední tipující: CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké ;)

14.07.2010 17:52:00 | Morgaine.le.Fay

Moc pěkné!

20.06.2010 22:34:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí