Nepochopení

Nepochopení

Anotace: Odstrčení ze středu bývá horší než přímá lež

Ve tmě vidím oči šeré
Smutek na povrch se dere
Jenž zamčen byl doposud
Zlatá nitka určuje tvůj osud.

Osamělé pocity vzduchem proudí
Prach usedá na zrezlé řetězy
Špinavý anděl tvůj život soudí
A pak podáš ruku poslednímu vítězi.

Střepy nahrazují moji krev
Jak je dostat z těla jen
Kdysi moje duše zpívala-teď slyším zoufalý řev
Když skončí život,rok a den.

Ohlédnu se za černým motýlem
Jak poletuje tam a sem
Jeho duše moje duše
Moje mysl a sladká tuše.

Pojďte dál mí černí hosti
Vemte si můj velký bol
Já ve své ostýchavé troufalosti
Je pouštím kol a kol.

Kdysi byla moje duše plná jasu
Neznala nic než čistotu a krásu
Teď život z ní udělal jen zbitý cár
Teď spaluje ji studený a agresivní žár

Prosím bože dej mi sílu
Chtíčem zardívá se můj líc
I já žebrák prosím o kus dílu
Davy hlasů jdou mi vstříc.

Tys na mě hodil prach a špínu
Naděje umírá ještě před bojem
Místo květin dáváš mi darem hlínu
Strácím vědomí, strácím pojem.

Nikdo zde a nikdo v srdci
Moje nit určila mi samotu
Vzdušné zámky a poustevníci
Zatrpklost otrávila dobrotu.
Autor Ioreth, 04.01.2006
Přečteno 313x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

ale okraj je fakt lepší:)

04.01.2006 22:56:00 | Ioreth

no já myslela jako parta a společnost, je to vlastně o člověku, kterej se vymiká společenským normám a on tím bohužel trpí

04.01.2006 22:55:00 | Ioreth

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí