Prstýnek

Prstýnek

Anotace: Je osudem osiřelé dívky smrt?

Než Lída zemřela prstýnek sňala
a malé vnučce ho na památku dala.
Dívenka plakala tři dny,dvě noci,
nejedla,nepila,vpadla do nemoci.

Když naději ztratila a smrt je jistá,
tu z lůžka vstávaje k něčemu se chystá.
Přechází pokojem ke stolu jdouce,
nic neslyšíce,nic nevidouce,
prolézá šuplíky,kdo ví co hledá,
našla,co hledala stojíc tu bledá.

"Prstýnku milý mi,vidím tě z blízka,
zavolej babičku,vnučce se stýská!"

S každým z těch slov vypouští duši,
kdo z vás je pozorný,možná už tuší.

"Prstýnku drahý mi,držím tě v dlani,
zařiď,ať nejsem tu,přenes mě za ní!"

Tu malá dívčina vědomí ztrácí,
a k zemi studené mrtva se kácí.
Babička přichází pro vnučku svojí,
ve vřelém objetí obě se spojí.
Autor pozorovatel, 25.09.2010
Přečteno 342x
Tipy 15
Poslední tipující: KR1571N4, Niky88, Mbonita, labuť, Květka Š., ZILA78, Kubino 2, CULIKATÁ, Gabrielle
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..dobrý,jako z Kytice od Erbena.
Povedla se,ST.

25.09.2010 13:22:00 | Květka Š.

..dobrý,jako z Kytice od Erbena.
Povedla se,ST.

25.09.2010 13:22:00 | Květka Š.

Napsané pěkně,ale na Culíka je obsah moc hororový,teď se vylekal:-)

25.09.2010 11:51:00 | CULIKATÁ

opravdu smutné,ale zdá se mi, že dobře napsané :-).

25.09.2010 11:15:00 | Gabrielle

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí