Bitva lásky.

Bitva lásky.

Anotace: ...co je generálovi do vojáčka, ...vždyť je jeden z mnoha ...a se ztrátou se počítá.

Vábilas velkým tajemstvím,
na kouzlo nevěřilas žádné,
já vojáčkem jsem měl být tvým,
co v první bitvě stejně padne.

Na bodák, na zteč, ...na ocel,
Ty o marnost svou víc jen dbala,
zatímco já jsem krvácel,
tys víc a víc mne zraňovala.

Pro urnu popel, ...hrob hrst hlíny,
...farářův zazněl tichý hlas,
jak tenkrát já, tak žádný jiný,
nehladí ten tvůj plavý vlas.

Zbyla jenom růž na zrcadle,
...hrobník tvé uhlí nesloží.
...kdo jenom pro mne růže zvadlé,
kdo zítra na hrob položí?!
..
Autor ota.pé, 05.10.2010
Přečteno 315x
Tipy 16
Poslední tipující: Jana M., isisleo, James Libustka, carodejka, danav, Kars, Mbonita, Květka Š., Kapka, Gabrielle, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..pokaždé, když se štěstí odvrátí..
..je největším neštěstím to, že člověk byl předtím.. ..šťastný..

05.10.2010 21:04:00 | isisleo

Otíku, moc krásně jsi to napsal.))

05.10.2010 20:01:00 | carodejka

ty básně od Vás moc ráda čtu! :-)

05.10.2010 09:33:00 | Gabrielle

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí