Odvrácená strana ráje

Odvrácená strana ráje

Anotace: Nechal jsem se samozřejmě inspirovat velmi známou hudbou a osobou Hugh Laurieho, který ztvárnil Dr. House a jiné mu podobné baziliščí role.

Sbírka: Kousek nebe

Možná je to mnou,
lidi mizí za duhou.
Naivní jsou sny.
Často jsem sám,
sebe sama znám,
a tak to chodí dny.

Snad je to mou drzostí,
vše vyřešíš krutou lstí.
A svět ti leží na dlani,
dáváš si lidi k snídani.

A nevadí mi šeď
stejně jako teď,
líbi se mi chlad.
Postačí jen málo,
než by se i zdálo
stačí jeden kamarád.

Snad je to mou drzostí,
využíváš moudrosti.
A svět ti leží na dlani,
lidi si dáváš k snídani.

Neberu si servítky,
jsem samé námitky,
svět jednoho logika.
Venku zlobí emoce
jak vraždící nemoce,
tohle se mně netýká.

Snad je to mou drzostí,
vyhraješ zlou podlostí.
A lidi ti zobou ze dlaní,
všichni jsou k sežrání.

S kým dnes asi spát?
musím se jen smát.
Sobecká je láska.
Těžké je ji najít,
stejně jako zabít,
pouhá je to maska.

Lehce dojíždí se na blbost,
světem vládne nemilost,
a proto jsem, jaký jsem,
pokřivená je celá Zem,…

Jednou si nás dá k snídani
tvory, co sežrali poznání,...

A co já s tím?


Věnováno všem z Literu, Písmáku a odevšad.
Autor jehlaspichlas, 17.10.2010
Přečteno 379x
Tipy 14
Poslední tipující: jedam, carodejka, Mbonita, Květka Š., la loba, Chancer, ZILA78, Bernadette, Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

carodejka: Vždycky se snažím trefit doprostřed terče.

20.10.2010 21:15:00 | jehlaspichlas

Jeníku, hezky se trefila ten konec je výstižný a moc, moc pravdivý, někteří lidé dnes mají nastavené špatné hodnoty.

Lehce dojíždí se na blbost,
světem vládne nemilost,
a proto jsem, jaký jsem,
pokřivená je celá Zem,…

20.10.2010 17:27:00 | carodejka

Jestli nebude pokřivená kvůli tomu, že je tu tolik vody v oceánech..ten fyzický zákon o lomu světla ;-) A Hugh Laurie je týpek!

17.10.2010 12:58:00 | Chancer

lidožrout :d jinak hezká básen

17.10.2010 12:25:00 | Bernadette

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí