Vzpomínkové album

Vzpomínkové album

Anotace: Když paměť mi selhává, a vzpomínky se ztrácí, otevřu album...

Příběhy životů ukrývá tiše,
kožená vazba jež starobou voní.
Ve staré skříni co dějiny píše,
své stránky před světlem cloní.

Zaprášené vzpomínky v dřevěném klíně,
klíč v hrníčku tiše spí.
V zámku se po čase otočí líně
ukryté příběhy probudí.

Kožený poklad lehce pohladíš,
zažloutlé fotky, ztracené v čase.
Stránku za stránkou pomalu otočíš,
se smutkem v očích, selháním v hlase.

Tvář, co už nikomu nepatří,
dům, co kdysi někde stál.
Úsměv, co nikdy víc nespatříš,
proud času všechno s sebou vzal.

Vybledlé obrázky v koženém obětí,
schované příběhy otvírám lehce.
Do šťastných dnů s nimi na chvíli odletím,
z krajiny vzpomínek zpět se mi nechce.

Poslední stránku prohlížím,
koženou knihu zavírám.
V zámku skříně klíčkem otočím,
na dno zas vzpomínky ukládám.
Autor Sladkalu, 25.10.2010
Přečteno 664x
Tipy 13
Poslední tipující: Gandalf, Gabrielle, Jiparo, Květka Š., labuť, CULIKATÁ, eullaliee
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ty knihy vzpomínek
a černobílé fotky
několik drobnůstek
a kojenecké botky
knoflík a mašle
a dívčí copánek...
Zase to schovat
nazpátek.
..ST..

25.10.2010 09:42:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí