Sen smrti

Sen smrti

Anotace: ... Co dodat. Nic extra. Nic, co by mohlo být něco ...

Temná světnice jest duší mou,

duší mou, černou, bolavou.

Hledě upřeně pod svícny žhavé,

rudá, nachová krev mé tělo pokrývaje.



Hledím upřeně na tělo Tvé,

na tělo Tvé, bez života, vybledlé.

Šaty tvé bílé, na červené změnily se,

nehybně sedím, vinu nesouce.



Děs na desivý klid mění se náhle,

nevím proč, umírám stále.

A však probouzím se, rozhlížím se,

tělo mé náhle rozklepe se.



Nemohu uvěřit očím svým,

probodlou hruď mám nožem ostrým.

Nevnímám, nevidím, umírám,

tak jako Ty, na zem padám.
Autor FGilus, 30.10.2010
Přečteno 240x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí