Láska

Láska

Anotace: psáno při poslechu písně Elizabeth (XIII. století)

Sbírka: Ztrácím tě

Na krvavém břehu
Pohřbená pod tíhou sněhu
Zamrzlá v čase běhu
Sní svůj věčný sen
Odděná v bezbřehý len
Královna bělavého údolí

Nevěsta krkavců
Uvízlá ve stenech skřípanců
Umírá bezbolestným výkřikem
Smířená se zákonem
Smutná ve svých šlépějích
Bloudí... bez srdce lépe jí...

Přikrčená v závějích
Duše v hájích plačící
Bledé slzy na lících
Neslíbají žádné rty
Dovedl bys jen Ty
Ukolébat žal

Zachumlat ji v pažích svých
Umlčet tak těžký hřích
Bezprizorní Lásky snahu
Rozfoukat tu sinalou pěnu
Zaplavil temný hlas
Nezbyl čas

Na polibky očí, dlaní
Pospěš za ní
Čeká vlahý den
Netruchli jen
Přijď ji unést
Nad nebesa povznést

Drahný prchlivý okamžik
Oka mžik

A je pryč
Autor Ori Eremos, 13.11.2010
Přečteno 320x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí