Odešla

Odešla

Anotace: o blízké osobě, která se rozhodla skoncovat se životem

Jsi tolik tichá, dneska a tady,
utichlé srdce, nehybné vnady.
Jsi tak moc tichá, bledá a vzácná,
v šarlatu ležíš, mrazivě krásná.

Jsi příliš tichá, jsi tu a nejsi,
byla jsi vždy z nás ta nejsilnější.
Tolik tvé krve na bílém hedvábí,
pozornost blízkých snad konečně přivábí.

Teď už tu nebudeš, už bloudíš v podsvětí,
nebloudíš samotná v tom nočním obětí.
Na vždy už tichá, na vždycky bledá,
vrátit vše zpátky, to víc už se nedá.

Všechno tu krvácí, krvácí do noci,
odešla bytost, jíž nebylo pomoci.
Autor Anjesis, 23.11.2010
Přečteno 327x
Tipy 12
Poslední tipující: LadyElis, genca, Eru Alonnar, Adellide, Charibeja, Rootness
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je nádherná... Vůbec všechny tvoje básničky jsou, už je mám všechny přečtený. Ale tahle se mi líbí snad nejvíc...

08.01.2013 11:41:10 | genca

Běhá mi mráz po zádech...

01.12.2010 12:22:00 | Adellide

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí