To, co nás dělá silnými

To, co nás dělá silnými

Anotace: Můžeš mít stálé bolesti anebo trpaslík. Tím, že jsme se přizpůsobili okolí, nás to dělá silnými (ze seriálu Dr. House)Taktéž věnováno Dr. Houseovi.

Sbírka: Kousek nebe

Dobrá paměť, ještě lepší úsudek,
stálá bolest, na kterou není lék.
Utrpení, které snad nikdy neskončí,
jedna droga, co ti život ulehčí.

Lidé ale nepůjdou přes standard,
nedají ti medicínu, co bys rád.
Ale jaký lék nemá vedlejší účinky
stejně jako u milé lehké slečinky?

Pro ostatní jsme jen mrzáky,
co se trápí se svými neduhy.
Pro většinu jsme ale cizáky,
neohlížíme se na své zásluhy.

Bourá se tabu, ruší se hranice,
boří se zdi, zlehčují tradice.
Pouze kořeny zejí v podzemí,
pro byrokracii jsme souzeni.

Pro ostatní jsme jen mrzáky,
věc, jenž nás dělá silnými.
Nebyli bychom jen cizáky
být bohatými a vlivnými.

Pro ostatní jsme jen mrzáky,
majetek nedělá nás silnými.
Lidi navzájem jsou si cizáky,
nejsme tvory příliš sdílnými.
Autor jehlaspichlas, 28.11.2010
Přečteno 340x
Tipy 10
Poslední tipující: whiolet, Gabrielle, Tamara, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

souhlasím se siorakem....prostě ta báseň tak nějak smrdí tebou...což je dobře, jiní to neumí...

12.12.2010 11:26:00 | whiolet

Plně se stotožňuji....ST***

29.11.2010 01:41:00 | Tamara

Bravůrně podané, skvělé, lehce zamyšlenkové, ze života... dávám ST!*** a víc není potřeba, neb mnohé je v Tvém dílku psáno.

28.11.2010 20:07:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí