Poslouchání ticha

Poslouchání ticha

Anotace: kde uklidnění..do prostoru dýchá..

Když hadi se líně plazí po flašinetáři,
jak chapadla smutku po prostých lidech,
během momentu všechen kyslík vypáří
a tělu tak ztěží každý náročný výdech…

Když vrba své větve ve vodách máčí,
jak řasy hledající ve svém rosném bodu,
na tenkých koříncích tolik toho vláčí,
od minulých dnů až k samotnému zrodu…

Když ryba zoufá do schránek lastur,
jak ve zdech rezonuje neztlumitelný hluk,
sílí a zabodává se pod hloubky kúr
a trhá v nás i ten nejposlednější souzvuk…

Když ručička obkresluje kola stále rychleji,
snad k pouhému zastavení nezbylo nic,
jen pořád hádky a křik ve vlnách peřejí,
jen pořád spěch a v myslích uzlů na tisíc…

Tak už prosím zhasni,
jen ty hvězdy svítit nech…
vždyť jsou přece krásní,
myšlenka se slovem…ve stínech…

Tak už prosím zhasni,
dřív než probudí se východ
a inkoust zbarví doběla,
dřív než se vyjasní…

Tak už prosím zklidni
tu vlající třásni…
Zase bych si jednou chtěla
…poslechnout ticho…
Autor Jiná, 28.11.2010
Přečteno 365x
Tipy 19
Poslední tipující: jitka.svobodova, Dračičák, Tomáš Přidal, la loba, Gabrielle, labuť, Miroslav Možný, Mbonita, Kapka, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

St je málo za absolutní dokonalost

29.11.2010 14:45:00 | la loba

Nádherná.

28.11.2010 17:26:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí